Zkoušky ZZO v ZKO Božtěšice

27.09.2014 09:06

    Po dvou letech pravidelného výcviku na cvičáku v Božtěšicích jsme se rozhodli, že Carga přihlásíme na zkoušky ZZO (Zkouška základní ovladatelnosti). Zkoušky měly proběhnout v sobotu od 9.00 hodin. Bylo původně přihlášeno více psovodů, ale nakonec se dostavilo 9 psovodů se svými hafany. 5 bylo přihlášeno na ZZO a 4 starší na vyšší zkoušky.

    Začátek zkušebního dne byl poněkud pochmurný. Se zkouškami začínali pokročilí a to stopou. Když jsme viděli, jak se jednotliví adepti trousí ze stopy se svěšenými hlavami, nebylo nám příliš dobře. Nakonec ani jeden stopu"neudělal". Rozhodčí ani jednoho nepustil k dalším zkouškám. 

 

    A nyní jsme měli nastoupit my, nováčci. Cargo měl nastoupit jako 5., ale vzhledem k tomu, že někteří před ním měli problém s obojky (nesměl být kožený), tak nastupoval jako 3. Po nástupu do zkoušky spadla mírná nervozita z paničky a Cargo jako zkušený borec s naprostým přehledem zkoušku absolvoval. Pouze mírně zaváhal při aportu, přesto získal nejvyšší počet bodů za všech, kteří dnes prošli. Panička dostala pochvalu od přísného pana rozhodčího.

 

    Nyní nás ještě čekaly speciální cviky, tj. přivolání za ztížených podmínek, chování ve skupině osob a chování přivázaného psa. Všechny Cargo splnil a tím splnil celou zkoušku ZZO.  

 

    Teď už nás čekalo pouze vyhlášení výsledků a předání dokumentů o provedené zkoušce. Nakonec dnešními zkouškami prošli čtyři psi z devíti.

    Cargo - gratulujeme. :)