Klubové závody ZKO Božtěšice 8. 11. 2014

08.11.2014 17:41

    Tak jako každý rok, tak i letos náš domovský kynologický klub pořádal ke konci roku klubové závody psů. Do závodů se, i přes očekávané ošklivé počasí, přihlásilo 17 páníčků se svými miláčky. 

    Sobotní ráno nás však překvapilo sice mlhavou, ale jasnou oblohou. Takže se dal očekávat slunečný den a to se splnilo.

    Na cvičák jsme se dostavili již v půl deváté a tím jsme získali startovní pořadí číslo 2. Pro hafany bylo připraveno spoustu krásných cen a odměn. Pro páníčky zase velká spousta občerstvení v pevné i tekuté formě. Toto vše zajišťoval předseda oddílu p. Cimfl. Ještě jsme budoucí závodníky vyvenčili a nechali proběhnout a pomalu se začali chystat k soutěži. 

    Závody začaly stopou ve vyšších kategoriích a po návratu rozhodčího ze stop nás čekal náš závod. Cargo se startovním číslem 2 nastupoval tedy jako 2. Přes trochu nervózní začátek a klasicky slabší aport získal krásných 52 bodů. Nyní nás čekalo jen čekání na to, než soutěž dokončí ostatní. Po sečtení výsledků jsme se dozvěděli, že se Cargo ve své kategorii stal vítězem. Pěkný úspěch. 

    Předposledním dějstvím závodů se stalo vyhodnocení a vyhlášení výsledků. Cargo si oprávněně vylezl na "bednu" na 1. místo. Dostal krásný pohár a spoustu odměn. 

    Posledním dějstvím se stala likvidace zbývajícího občerstvení a zhodnocení sezony.