Klubová výstava KŠSP Zárybničná Lhota, Tábor 21. 9. 2013

21.09.2013 19:30

    V dnešním ubrečeném a deštivém počasí jsme se vypravili na klubovou výstavu ke Knížecímu rybníku u Tábora. Carga a nás čekala první výstava ve třídě dospělých (mezitřída), takže jsme byli zvědavi, jak obstojí v konkurenci starších kamarádů. Cargovi v den výstavy bylo přesně 18 měsíců a 1 den, hranici mezi třídou mladých a mezitřídou překročil právě o ten 1 den. :) Zároveň jsme se těšili na setkání s přáteli kolem CHS Zdeňky B. 

    Místo výstavy je od nás daleko, takže jsme museli vstávat už před 5. hodinou, abychom mohli před 6. hodinou vyrazit. Díky zapomnětlivosti páníčka (mojí) jsme se vraceli a místo před 6. jsme vyjížděli až po 6. Přesto cesta probíhala vcelku v pohodě a nebe kolem Prahy slibovalo dokonce slušné počasí. Bohužel, když jsme se blížili k Táboru, potvrdila se předpověď a začalo pršet a pršet. :( Po příjezdu na místo nás, kromě registrace, čekalo bahno a voda shora i ze spoda. Počasí nám opravdu nepřálo.

    Po registraci, kde jsme si vyzvedli katalog a další vybavení, nás čekal přechod k výstavnímu kruhu č. 1. Tady měla psy hodnotit paní rozhodčí J. Jandová. Zjistili jsme, že je před námi mnoho psů a tedy dlouhé čekání. Každou chvíli pršelo a nás čekalo neustálé zabalování a rozbalování výbavy, otvírání deštníků atd. Zkrátka počasí naprd. 

    Kolem půl 12 se konečně dostalo na naší třídu. Kvůli počtu přihlášených (25) psů jsme byli rozděleni na 3 skupiny. Cargo nastupoval v 1. spolu s dalšími 7 hafany. 
    No a výkon Carga v kruhu odpovídal dnešnímu počasí. :( Byl hodně nervózní, neklidný a nechtěl se dnes předvádět. Navíc se v kruhu porvali dva jiní psi a od té doby je neustále sledoval a nechtěl se k nim stavět zády. Jeho "výkonu" si samozřejmě nemohla nevšimnout paní rozhodčí a podle toho ho hodnotila. Dneska Cargo obdržel hodnocení VD sice s pěkným hodnocením exteriéru, ale s připomínkou k předvedení.

    Byli jsme z toho trochu smutní, ale dneska neměl Cargo svůj den a doufejme, že to příště bude lepší. Uvidíme. Každopádně je Cargo v mezitřídě proti ostatním ještě mládě a potřebuje trochu dospět. Má na to celou zimu. Ještě nás čeká v říjnu KV v Litoměřicích a další necháme až na jaro. 
    Musíme pogratulovat Cargově sestře Celestě. Ta ve vedlejším kruhu získala od přísného rozhodčího Jandy krásné hodnocení V (bez umístění) a byla asi 7. Gratulujeme. :)
    Nás už jen čekala cesta domů, kterou Cargo celou prospal. Asi byl po náročném výkonu unaven. :D