Jak to bylo? - část 2.

02.09.2013 13:14

 

    Předcházející část jsme ukončili zvoláním:

 

Náš příští člen rodiny bude BSP a to s PP!

 

    I když jsme chtěli pejska pouze jako člena rodiny a hlídače k domu, rozhodli jsme se pro pejska s PP. Když jsme se dočetli o různých nekalých praktikách množitelů, o dědičných nemocech a vadách (entropie, ektropie, vady kloubů, krátkověkost atd.), jiná možnost, než pes od chovatele nám z toho nevyšla. 
 

    Na stránkách KŠSP jsme si našli v sekci štěňat nabídky chovatelů a začali telefonovat a mailovat. Připomenu, že jsme chtěli pejska jen do rodiny a k domu, takže jsme všude psali, že chceme hlavně zdravého psa a na nějakých standardech nám nezáleží a vystavovat stejně nebudeme.  První chovku jsme, přiznám se, zavrhli pro cenovou nedostupnost. Druhá nám neodpověděla, vlastně odpověděla, ale až za 2 měsíce. V třetí a čtvrté CHS nám námi vyhlídnuté pejsky "vyfoukli" jiní zájemci pár hodin před tím, než jsme se ozvali my. Zajímavé je, že s těmito "vyfouknutými" hafany se setkáváme dnes na výstavách (Sirius Black a Chico z Labského zátiší).
 

    Už jsme si začínali pomalu zoufat. Štěstí nás však přece jen neopustilo. Nakonec jsme narazili na stránku CHS Trikolore Fortuna a bylo rozhodnuto. Ráno jsme paní chovatelce Balekové (dnes už Zdeňce :)) mailovali, dostali jsme zprávu, že má ještě dva pejsky k dispozici, poslala nám fotky Cargo Trikolore Fortuna a odpoledne jsme již jeli na první seznámení s Cargem.
 

    Chovatelka nám předvedla štěnda i mamku Aschley a babičku Babette. Pověděla nám i o jeho otci Cirovi - jaký je to krásný velký hafan, a že Cargo bude určitě po něm. Jako nováčky nás se vším seznámila, co ještě štěňata čeká, jaká očkování, čipování, kontrola vrhu atd. i co bude čekat po odběru nás. 

Cargo Trikolore Fortuna a Danek

    Nás a naše děti v tu chvíli samozřejmě nejvíc zajímala chlupatá kulička jménem Cargo. Cargouška jsme si závazně zamluvili a domluvili si další návštěvu.


...to be continued...