1. ročník podzimního výstupu na rozhlednu Studený vrch u Dobříše

17.11.2014 20:43

    Protože nás čekal prodloužený víkend, přemýšleli jsme o nějakém výletu s naší smečkou. Předpověď počasí sice nebyla nějak optimistická, ale berňák není z cukru a my taky ne. :) Takže jsme přemýšleli, kam se vypravit. O srazu BSP na Studeném vrchu jsme věděli, ale zdálo se nám to příliš  daleko. Jenže když jsme se dozvěděli, že tam jede i naše chovatelka Zdenka s psí rodinkou, rozhodli jsme se, že vyrazíme taky. 

    Ráno jsme sbalili naši 3 člennou smečku, dvě děti a vyrazili směr jih. Cesta proběhla vcelku v klidu. Až na převrácený kamion v Lovosicích s objížďkou přes město a rozkopaným nájezdem na D5 v Praze s prodlouženou trasou o 10 km. :D Přes všechny problémy jsme na místo předpokládaného srazu dorazili skoro o hodinu dřív jako první. Chvíli jsme byli nervní, že jsme na špatném parkovišti, ale za chvíli se již začali sjíždět ostatní.

    Po společném focení na parkovišti jsme vyrazili k vrcholu. Sešla se spousta salaší a jiných "odrůd" pejsků. Zdenka přivezla Aschley a Desree, kamarádky přijely se stafordkama a s pudlicí Dafy. Přijela taky návštěva z Anatolie :) - Anatolští pastevci. Během náročného výstupu jsme si všichni jako vždy pokecali a nechali proběhnout hafany. 

    Po výšlapu pod rozhlednu nás čekalo překvapení v podobě účastnických listů od organizátorky. Zapsali jsme se do listiny a přispěli na berňáčky v nouzi. Dali jsme si občerstvení, někdo z domova, někdo zakoupil. Příjemnou možností bylo zakoupení buřtů a klobás a jejich opečení na rozdělaném ohništi. Pouze jsme si je museli pořádně hlídat, hafani měli také hlad. Pár buřtíků zmizelo v jejich útrobách. :)

    Po sečtení pejsků jsme se dozvěděli, že se jich zúčastnilo 29. Slušný počet :). Ještě jsme se společně a také zvlášť vyfotili a vyrazili zpátky k parkovišti. Abychom nešli stejnou cestou, použili jsme cestu delší a to lesem. Po cestě začalo pršet, takže jsme byli rádi, že jsme se mohli schovat v autech. A pak už jen cesta zpátky k Ústí. 

    Už jen maličkost. Po cestě jsme přispěli i na Policii "v nouzi".  Chytli nás na vjezdu na dálnici u Berouna, a protože jsme v autě měli starou zelenou kartu, stálo nás to 100,- Kč. A to bylo vše.